Omiljeni džem mnogih
Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za džem od kajsija bez konzervansa pasterizacije i šećera.
Kajsije dobro oprati i očistiti , izvaditi koščice. Staviti u šerpu pa na tihu vatru da provri. Rernu uključiti na 230 stepeni C pa kad se ugreje staviti šerpu u rernu. Kuvati uz povremeno mešanje oko 2,5-3 sata da se zgusne.
Po želji može se izblendati ili ostaviti da ostane poneki komadić i dodati 2-3 vanilin šećera. Plastične tegle dobro oprati pa kad se prohladi sipati u tegle ne do vrha ostaviti 2 cm i zatvoriti.
Ostaviti da se ohladi pa spakovati u zamrzivač. Pri otvaranju tegle držati u frižideru do upotrebe
Napomena:
U džem se može staviti šećer po želji, ja kuvam bez šećera, ali kajsije moraju biti baš gnile i slatke.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.