Egipatski kolač: Desert sa medom i bademima koji se topi u ustima

Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu

10.04.2025. 16:39
  • Podeli:
shutterstock_ egipatski kolač-67f7b5fe19754.webp Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za mokar egipatski kolač, koji ćete obožavati.

Potrebno je:

Za testo:

  • 75 g margarina
  • 3 jajeta
  • 125 g šećera
  • 150 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 3 kašike slatke pavlake
  • kesica vanilin šećera

Za fil:

  • 100 g margarina
  • 100 g meda
  • 150 g listića badema
  • pola kašičice cimeta

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Istopite margarin, pa kad se prohladi, pomešajte ga s pavlakom, dodajte brašno i prašak za pecivo i sve sjedinite. Testo sipajte u podmazan kalup prečnika 28 centimetara, pa pecite 10–15 minuta na 180 stepeni. Za fil istopite margarin, šećer, med, slatku pavlaku, listiće badema, cimet i koru limuna. Sve izmešajte i prokuvajte, pa sklonite s vatre. Kolač izvadite iz rerne, prelijte filom i dopecite još desetak minuta.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()