Jednostavan i lagan
Ako ste ikada bili na letovanju u Grčkoj, sigurno ste probali ovaj kolač.
Danas vam donosimo recept.
U šerpu sipajte vodu, šećer, vanilin šećer i cimet. Stavite na laganu vatru da se kuva, a kad počne da vri, ostavite još pet minuta, pa sklonite sa vatre. U drugu šerpu stavite maslac i ulje, a kada se istope i ugreju, dodajte griz, stalno mešajte žicom dok griz ne dobije žućkastu boju. Pazite da ne zagori.
Kada dobije boju, dodajte smesu iz prve šerpe, dobro promešajte da se sjedini i kuvajte sve zajedno još dva-tri minuta. Izlijte u manji pleh, a kada se prohladi, prelijete čokoladnom glazurom, prenose Nezavisne.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.