Fil za tortu vam je ispao redak? Ovaj sastojak će najbolje zgusnuti masu, a neće promeniti ukus

Jednostavno rešenje

20.01.2024. 17:37
  • Podeli:
torta kuvanje mikser kuhinja spremanje pixabay-65abf67e2e6f5.webp Foto: Pixabay

Čak i iskusnim domaćicama može da se dogodi da fil za torte i kolače bude ređi, ali i za to postoji jednostavno rešenje.

Sve što vam je potrebno jeste gustin, koji će lako zgusnuti fil, a neće mu promeniti ukus.

Možete da dodate i brašno ako nemate gustin, ali njega treba više da dodate, pa može da se desi da promeni ukus filu. Pomešajte jednaku količinu gustina i hladne vode i mešajte dok nestanu grudvice.

Fil za kolače zagrejte na srednje jakoj vatri, pa postepeno dodajte smesu gustina i vode. Smesu dodajte filu uz neprestano mešanje dok ne dobijete željenu gustinu.

Vodite računa da se fil ne prekuva, jer gustin ili brašno nakon dužeg ili zagrevanja na visokoj temperaturi može imati suprotan efekat i prorediće fil umesto da ga zgusne.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()