Fine kremaste kocke sa čokoladom: Napravite ih za 10 minuta, za toliko ćete ih i pojesti u slast

Topi se u ustima

17.09.2024. 09:04
  • Podeli:
kremast kolač bakina kuhinja una-66e9294172344.webp Foto: Bakina kuhinja

Ako pamtite ukuse iz detinjstva, onda će vam ovaj kolač sigurno da bude poznat na nepcima. Prosto se topi u ustima, a tako ga je jednostavno pripremiti. Brzo se spravlja i još brže pojede, uživajte!

Potrebno je:

  • 500 ml mleka
  • 1 jaje
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike gustina
  • 2 kašike šećera
  • 1 vanilin čećer
  • 50 g maslaca
  • 120 g čokoladnog keksa

Za preliv:

100 g čokolade po želji ili šlag

Priprema:

Umutiti jaje, malo mleka odliti od 500 ml, šečer žicom dodati, brašno i gustin i sve izjednačiti bez grudvica. U mleko staviti šećer i vanilu pa kad provri zakuvati.

Ubaciti maslac i mešati da se izjednači.  Na dno staviti par celog keksa  pa preliti sa vrućom kremom. Čokoladni keks samleti pa dodati par kašika na vruću kremu i izjednačiti.

Preko kreme staviti mleven čokoladni keks pa kremu. Odozgo mleven keks sa čokoladom.  

 


Ostaviti da se stegne i seći. Vrhunsko topi se gotovo za 10 minuta divna poslastica 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()