Recept koji se svima dopada
Dolaze vam gosti i ne znate šta biste od kolača brzinski spremili? Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za kikiriki bajaderu.
Sastojci:
Za glazuru:
Priprema:
U šerpu stavite vodu i šećer pa skuvajte sirup, potrebno je da ključa na tihoj vatri oko pet minuta. Nakon toga, u sirup dodajte maslac i mešajte da se otopi. Zatim sipajte i kikiriki i keks i mešajte da dobijete lepu smesu. U jednoj činiji otopite čokoladu za kuvanje i dodajte je jednoj trećini smese. Ostatak svetle smese podijelite na dva dela. Manji plitki pleh (20x20) obložite streč folijom pa sipajte prvu polovinu svetle smese. Dobro je utapkajte. Preko nje stavite smesu sa čokoladom i utapkajte, pa ponovo drugi deo svetle smese. Poravnajte i ostavite na hladnom, a za to vreme napravite glazuru tako što ćete čokoladu s uljem otopiti na pari i preliti je preko kolača.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.