Granola: Zdrav i lagan doručak u kom ćete uživati i bustovati energiju za početak dana

Ako ste u nedoumici šta da napravite za doručak, granola je uvek dobar izbor.

04.05.2024. 07:45
  • Podeli:
voće, granola. ovsena kaša, doručak, hrana, pixabay-6634f6cb54b3b.webp Foto: Pixabay

Zdrava, pravi se lako, a preukusna. Ako ne konzumirate šećere, možete da njih i med zamenite zaslađivačem po ukusu.

Potrebno je:

  • 3 šolje ovsenih pahuljica
  • 1 šolja iseckanih orašastih plodova po izboru
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 3/4 kašičice mlevenog cimeta
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/3 šolje meda
  • 2 kašike ulja
  • 1 šolja suvog voća po izboru
Foto: Pixabay

Priprema:

Prvo zagrejte rernu na 150 stepeni. Pek papirom obložite pleh. Onda u velikoj posudi pomešajte pahuljice, orašaste plodove, šećer, cimet, đumbir i so. Zatim zagrejte med u ulje u šerpi na srednjoj temperaturi dok ne postane glatko. Preko pahuljica prelijte med i ulje i sve dobro promešajte. Sve sipajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta s tim da promešate na svakih 10 minuta. Gotovo je kada dobije zlatnu boju. Na kraju, izvadite iz rerne i promešajte. Ostavite da se ohladi, pa u to dodajte suvo voće.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()