Gurmanski ručak: Pohovano mleveno meso punjeno sirom

Da li ste nekad pohovali mleveno meso?

20.06.2023. 08:45
  • Podeli:
pohovano meso-64914ae807ced.webp Foto: Youtube/Printscreen/@RicettediCasaMia

Uglavnom se pohovalo belo meso, ali i mleveno je preukusno, pogotovo ako ga napunite sirom. 

Ljubitelji pikantne hrane će biti oduševljeni ovim receptom, jer se u jelo dodaje i ljuta papričica koju možete da izbacite ako ne volite. 

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 650 g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 jaje
  • 1 ljuta papričica
  • 100 g + 2 kašike prezli
  • 1 veza peršuna
  • 150 g tvrdog sira

Priprema:

Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte seckanu ljutu papričicu. U mleveno meso dodajte luk i papričicu, kao i jaje, seckani peršun i dve kašike prezli. Posolite i pobiberite, pa lepo sjedinite.

Uzmite meso u raširite ga u šaci, pa stavite veće parče sira.

Meso obmotajte oko sira, pa uvaljajte u prezle.

Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Ispržite u ulju.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()