Gurmanski ručak za celu porodicu: Sjajni recept za punjenu piletinu

Pravi delikates kao iz restorana

Autor: Web UNA TV
26.11.2024. 11:27
  • Podeli:
punjena piletina bakina kuhinja-6745a0c60f86b.webp Foto: Bakina kuhinja

 

Sastojci:

  • pileće grudi  ili bataci
  • 2 kasičice kisele pavlake
  • 50 g listova kačkavalja
  • 100 g šunke ili suvog vrata
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • malo suvog začina
  • mleveni biber
  • 2 čena belog luka
  • ulje
  • malo slatke mlevene paprike
  • 1 kašičica soja sosa

Priprema:

Meso duboko zasecite do kraja bez presecanja na kraju. Pospite suvim začinom i mlevenim biberom. 

Premažite pavlakom i u svako parče naseckajte po čen belog luka. Stavite listove savijene šunke i listove kačkavalja i pritisnite gornjim delom mesa. 

Meso odozgo zasecite nožem. U činiju sipajte ulje, dodajte mlevenu papriku i soja sos. Sve izjednačite i premažite meso sa svih strana. Odozgo stavite po šaku rendanog kačkavalja. 

Pecite na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 45-50 minuta da lepo porumeni, ako je slabija rerna i malo duže pecite. 

Secite prohlađeno, možete ga služiti uz pire krompir ili grilovano povrće.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()