Toliko je omiljena da većina ljudi mimozu jede čak i kao glavno jelo
Pored ruske salate koja i dalje zauzima prvo mesto, svi se najviše radaju kada na trpezi ugledaju mimoza salatu.
Ova salata gotovo da ne može da ispadne loša, kojeg god recepta da se prihvatite, ipak mi vam donosimo onaj koji važi za originalni i pravi recept za omiljeno hladno predjelo na svim trpezama.
Pravi se jednostavno i brzo, a osnova su sastojci koje svi vole.
Većina ljudi mimozu jede čak i kao glavno jelo, toliko je omiljena na ovom području.
Skuvati krompir (bez ljuske) i tvrdo obariti jaja. Pustiti da se dobro ohlade, kako bi se lakše rendali.
Dok se krompir i jaja hlade, mikserom sjediniti majonez i pavlaku uz dodatak soli i bibera po ukusu ( ne preterivati).
Početi "slaganje" salate u posudi uz pomoć rende:
Na dno narendati 1/2 količine krompira, blago prstima poravnati da se ravnomerno prekrije celo dno činije. Posoliti i pobiberiti.
Premazati sa 1/4 umućenog fila.
Preko toga rendati 1/2 salame, pa 3 kuvana jaja i 1/2sira. Blago poravnati i premazati 1/4 fila.
Izrendati ostatak krompira, posoliti i pobiberiti. Premazati 1/4 fila.
Ponoviti salamu, jaja i ostatak fila i na kraju sitno narendati ostatak sira.
Ukrasiti po želji.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.