Umesite odličan domaći hleb koji će uspeti bukvalno svima, a koji se malo razlikuje u pripremi od svih ostalih
Foto: PixabayPredstavljamo vam jednostavan recept za testo koje uspeva svima, a koje će učiniti da kora bude hrskava i unutrašnjost mekana.
Ovaj hleb se priprema tako što se prvo kratko kuva, pa se tek onda peče i zato ga obavezno probajte.

U posudi pomešajte toplu vodu, šećer i kvasac, pa ostavite da se aktivira. Zatim sipajte ulje, šećer i brašno. Sve dobro sjedinite i umesite testo.
Pokrijte providnom folijom i krpom, pa ostavite na toplom nekih 40 minuta da nadođe.
Izvadite testo na pobrašnjenu površinu i malo ga pospite brašno, pa ga kratko premesite.
Podelite na 4 jednaka dela i oblikujte loptice. Poređajte na dasku ili pleh, pokrijte i ostavite da odstoje još 20 minuta.
U šerpu sipajte vodu, pa je zagrejte i ubacite po dva hleba. Kratko kuvajte, pa hleb poređajte na pleh obložen pek papirom i zasecite na vrhu.
Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







