Hrskav krompir sa slaninicom i kačkavaljem: Pucaće vam u ušima

Po bakinom receptu je savršeno ukusan

25.11.2024. 08:43
  • Podeli:
krompir, bakina kuhinja-674429dd5caf5.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za hrskav krompir sa slaninicom i kačkavaljem.

Potrebno je:

  • 500 gr krompira
  • 100 gr suve slanine
  • 50 gr kačkavalja
  • 1 kašičica suvog začina
  • malo mlevenog bibera
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 kašika belog luka u granulama
  • 1 kašika prezli
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • ulje

Priprema:

Krompir oguliti, iseći na četvrtine i bariti 10 minuta. Pustiti kroz hladnu vodu i ocediti.

Saviti ga u kesu od zamrzivača pa dodati sve začine u njega. Dodati seckanu slaninicu, ulje i seckan ili rendan kačkavalj.

Sve dobro istresti u kesi. Sipati u pleh obložen pek papirom pa poređati krompir i odozgo seckanu slaninicu i kačkavalj.

Peći na 220 stepeni C oko 40-50 minuta da lepo porumeni. Služiti vruće. Tako hrskavo samo pucka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()