Idealan doručak iz bakine kuhinje: Lisnata pita sa domaćim korama

Jednostavna za pravljenje, ne razvlači se preko stola

20.08.2023. 08:35
  • Podeli:
lisnata pita bakina kuhinja-64e1b3b514bcd.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam donosimo predlog za neobično i veoma ukusno jelo iz Bakine kuhinje, idealno za doručak ili večeru.

U pitanju je lisnata pita sa domaćim korama, jednostavna za pravljenje, ne razvlači se preko stola.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 200 ml mleka
  • 50 g maslaca ili margarina

Za nadev:

  • 1 crni luk/može i mlad
  • 1 paprika
  •  začin
  • 4 čena belog luka
  • po želji mleveni biber
  • ulje

Priprema:

Propržiti na ulju iseckan luk i papriku, dodati suvi začina i mleveni biber po želji.  

Prohladiti. Zamesiti testo od navedenih mera, staviti u kesu i ostaviti da odstoji 30 minuta u kesi. Iseći ga na dva dela.

Pobrašnjiviti sto, pa prvi razviti oklagijom što tanje. Premazati ga sa polovinom maslaca pa istresti ohlađen luk i rasporediti.

Odozgo poklopiti sa drugom razvijenom korom, pa i nju premazati maslacom. 

Uviti u rolnicu, pa u puža.

Staviti da odstoji 30 minuta. 

Okrenuti naopako, pa na papiru za pečenje razviti oklagijom veličine većeg pleha - 30 cm prečnika. 

Premazati celim umućenim jajetom. Peći na 220 stepeni, pred kraj smanjiti na 200 stepeni da porumeni oko 30 do 40 minuta. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()