Idealne za vikend doručak: Piroške punjene sirom

Mekane, mirisne i vazdušaste

15.04.2023. 09:05
  • Podeli:
Piroške punjene sirom 2-64340bf313120.webp Foto: Youtube Printscreen / Kuvajmo lako

Nema lepšeg doručka od toplih piroški uz šolju hladnog jogurta.

To je jedan od najpoznatijih i najčuvenijih doručaka na svetu.

Dodaćemo i najukusnijih.

Sastojci:
Za testo:

- 1 jaje

- 1/2 čaše jogurta

- 1/2 čaše mleka

- 1 kašika ulja

- 1 kašičica šećera

- 1 kašičica soli

- 300 g brašna

- 1/2 kocke kvasca

Za nadev:

- 100 g sira

Priprema:

U mlako mleko dodajte šećer, kašičicu brašna i kvasac te ostavite nekoliko minuta. Kad počnu da se stvaraju mehurići, dodajte jaje, ulje i jogurt i izmešajte. Dodajte brašno i so i umesite meko testo. Ostaviti da raste 45 minuta.

Rastanjite oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Seite na pravougaunike i dužinom duže ivice stavljajte izgnječen sir. 

Svaki pravougaonik urolajte i blago pritisnite ivice testa da sir ne iscuri. Ostaviti da odstoje oko 15 minuta i pržiti u vrelom dubljem ulju dok ne dobiju smeđu boju sa obe strane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()