Mekane, mirisne i vazdušaste
Nema lepšeg doručka od toplih piroški uz šolju hladnog jogurta.
To je jedan od najpoznatijih i najčuvenijih doručaka na svetu.
Dodaćemo i najukusnijih.
- 1 jaje
- 1/2 čaše jogurta
- 1/2 čaše mleka
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 300 g brašna
- 1/2 kocke kvasca
- 100 g sira
U mlako mleko dodajte šećer, kašičicu brašna i kvasac te ostavite nekoliko minuta. Kad počnu da se stvaraju mehurići, dodajte jaje, ulje i jogurt i izmešajte. Dodajte brašno i so i umesite meko testo. Ostaviti da raste 45 minuta.
Rastanjite oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Seite na pravougaunike i dužinom duže ivice stavljajte izgnječen sir.
Svaki pravougaonik urolajte i blago pritisnite ivice testa da sir ne iscuri. Ostaviti da odstoje oko 15 minuta i pržiti u vrelom dubljem ulju dok ne dobiju smeđu boju sa obe strane.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.