Pratite video recept baka Jelene Petrović i nećete pogrešiti
Foto: Bakina kuhinjaU vreme posta vrlo je važno da imate raznolike opcije, kako vam posna hrana ne bi dosadila brzo. Danas vam donosimo jedan recept iz kuhinje baka Jelene Petrović za sladak kupus ali u posnoj verziji.
Idealan je za nedeljni porodični ručak, tako da pravac u kuhinju i spremite ovo ukusno jelo očas posla.
Na ulju u šerpi propržiti iseckani praziluk, šargarepu i papriku. Kad povrće omekša ubaciti krompir isečen na kockice, a onda i kupus isečen na krupnije kocke i ljutu papriku, ako volite.
Sipati vodu u šerpu i poklopiti da vri oko 40 minuta. Dodati pri kraju kuvan paradajz.
U tiganj sipati ulje i seckan beli luk. Dodati brašno, kašiku supenu, kad porumeni dodati mlevenu papriku promešati i odmah ubaciti u kupus tu smesu iz tiganja. Lagano promešati i dodati so, suvi začin i tucanu papriku po želji.
Neka krčka par minuta i to je gotovo - ručak je tu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







