Iz kuhinje baka Jelene Petrović stiže recept za musaku sa pilećim mesom
Lagano, sočno, ukusno jelo odlično za letnje dane. Reč je o musaci od tikvica, a mnogi upravo ovu musaku mnogo više vole nego onu klasičnu sa krompirom.
Iz kuhinje baka Jelene Petrović stiže recept za ovu musaku, koja se razlikuje od standardnih na koje ste navikli. Zasucite rukave i krenite u kuhinju, pripremite raj za nepca.
Meso iseći na krupnije komade pa ga staviti u blender. Dodati glavicu sečenog crnog luka, beli luk, začin, papriku biber, jedno jaje i sve izblendati.
Tikvice iseći na tanke listiće posoliti da odstoje 10 minuta, pa procediti.
Provući kroz brašno, jaja i prezle i na jakoj vatri za čas ispohovati. Na dno tepsije ili đuveča staviti pola tikvica, pa rasporediti meso.
Odozgo pokriti ostatkom pohovanih tikvica. U činiju staviti 2 jaja, umutiti žicom sa pavlakom, pa dodati mleko.
Preliti preko musake i po želji staviti malo rendanog kačkavalja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.