Kremasti zalogaji za dušu
Danas vam predstavljamo jedan od najomiljenijih recepata - ćufte u belom sosu.
Ovo je jelo koje pleni svojom jedinstvenom kombinacijom sočnih ćufti obavijenih kremastim sosom.
Mirisne začine, sočnost mesa i bogat ukus sosa čine ovu kombinaciju izuzetno privlačnom za sve ljubitelje dobre hrane.
Priprema ovog jela je jednostavna, a rezultat će vas oduševiti ukusom.
Uz malo truda i pažnje, možete stvoriti pravu kulinarsku čaroliju koja će zadovoljiti sva čula.
Od jednog ćevapa napravite dve ćuftice i propržite ih na ulju.
Ćuftice izvadite na stranu, a u ulju u kom su se pržile propržite crni luk i šampinjone.
Nakon 10 minuta dodajte brašno, promešajte, pa nalijte mleko. Mešajte dok se brašno ne razbije i skuva. Dodajte iseckan beli luk, trouglove sira i neutralnu pavlaku.
Začinite po ukusu, dobro promešajte i preručite u vatrostalnu/keramičku posudu. Gore složite ćufte i pecite u rerni na 200 °C, da malo porumeni, oko 15 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.