Ako želite nešto drugačiji, a kvalitetan doručak, ovo je naš predlog
Ovaj recept vam pruža savršenu kombinaciju kremastog avokada, sočnog jajeta i ukusnog lososa na hrskavom tostu.
Sastojci:
Prepolovite avokado i uklonite košticu. Kašikom izvadite meso avokada iz kore i stavite ga u činiju.
Dodajte prstohvat soli, biber po ukusu i malo svežeg soka od limuna (po ukusu). Zatim sve dobro izgnječite viljuškom dok ne dobijete kremastu smesu.
Pripremite jaja prema vašem ukusu. Možete ih skuvati, pržiti na oko ili na način koji vama odgovara. Ako želite, možete dodati malo soli i bibera tokom pripreme.
Naseckajte dimljeni losos na tanke trake.
Prepecite kriške hleba u tosteru ili na tiganju dok ne dobiju lepu zlatno smeđu boju.
Na svaku krišku tostiranog hleba ravnomerno nanesite pripremljenu kremastu smesu avokada.
Stavite jaje preko avokada.
Preko jaja stavite trake dimljenog lososa.
Po želji, pospite seckanim peršunom preko tosta.
Poslužite avokado tost dok je još topao. Možete ga dodatno začiniti solju, biberom ili malo svežeg limunovog soka pre služenja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.