Najjednostavniji recept za musaku
Musaka se priprema u mnogim zemljama, a svaka sadrži neki sastojak koji je izdvaja od drugih.
U Srbiji se pravi od krompira i mlevenog mesa, a onda se preliva jajima i mlekom, ili kiselom pavlakom.
Možete da je napravite u jeftinijoj varijanti, bez mesa, a mi vam danas donosimo recept idealan za to.
Krompir očistiti i iseći na tanke listiće.
Ispržiti luk isečen na rezance, zajedno sa šargarepom.
Dodati pirinač, beli luk, suvi začin, papriku i skloniti sa šporeta.
Podmazati okrugli pleh ili obložiti pek papirom.
Premazati uljem. Izmešati pavlaku i jaja. Dodati jednu kašičicu mlevenog belog luka i sve izjednačiti. Sipati to u krompir i izjednačiti.
Pola krompira sipati u tepsiju. Ubaciti u sredinu nadev, pa preko krrompir sa pavlakom.
Poravnati, pa peći u rerni na 200 stepeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.