Ideja za jednostavan i jeftin ručak: Musaka bez mesa

Najjednostavniji recept za musaku

21.08.2023. 08:17
  • Podeli:
musaka bakina kuhinja-64e3015f9d56d.webp Foto: Bakina kuhinja

Musaka se priprema u mnogim zemljama, a svaka sadrži neki sastojak koji je izdvaja od drugih. 

U Srbiji se pravi od krompira i mlevenog mesa, a onda se preliva jajima i mlekom, ili kiselom pavlakom. 

Možete da je napravite u jeftinijoj varijanti, bez mesa, a mi vam danas donosimo recept idealan za to.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 manja šargarepa
  • 3 veća krompira
  • 3 kašike obarenog pirinča
  • malo slatke paprike
  • malo suvog začina
  • mleveni biber
  • 200 g kisele pavlake
  • 3 čena belog luka
  • 2 jaja
  • malo ulja

Priprema: 

Krompir očistiti i iseći na tanke listiće. 

Ispržiti luk isečen na rezance, zajedno sa šargarepom.

Dodati pirinač, beli luk, suvi začin, papriku i skloniti sa šporeta. 

Podmazati okrugli pleh ili obložiti pek papirom.

Premazati uljem. Izmešati pavlaku i jaja. Dodati jednu kašičicu mlevenog belog luka i sve izjednačiti. Sipati to u krompir i izjednačiti. 

Pola krompira sipati u tepsiju. Ubaciti u sredinu nadev, pa preko krrompir sa pavlakom.

Poravnati, pa peći u rerni na 200 stepeni. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()