Meso mekano kao puter, vrhunskog ukusa
Pohovane šnicle od belog mesa su klasično jelo koje nikada ne izlazi iz mode. Bilo da ih spremate za porodični ručak, svečanu večeru ili kao deo bogatog slavskog stola, ove šnicle su uvek rado viđene na tanjiru.
Njihova sočna unutrašnjost i hrskava korica čine ih savršenim spojem tekstura i ukusa. Priprema je jednostavna, a ovo je recept baka Jelene Petrović koji ćete želeti da pravite iznova i iznova.
Meso iseći na tanke šnicle, pa ih istanjiti tučkom za meso između dve prijanjajuće folije. Svaku šniclu premazati suvim začinom i istrljati izgnječenim belim lukom. Pokriti meso i neka odstoji 15 minuta.
Zatim, svaku šniclu dobro uvaljati u brašno i pržiti u ulju da porumeni sa obe strane.
Servirati uz krompir pire i salatu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.