Nećete se pokajati a ni odoleti novom ukusu
Deca vas nagovaraju da im pravite palačinke? Isprobajte karamel sa jabukama.
Palačinke prvo ispecite po osnovnom receptu.
Palačinke pripremite po osnovnom receptu. Zatim u tavi istopite i sjedinite maslac i sok od limuna. Pomešajte šećer i cimet i dodajte maslacu sa limunom. Nakon toga dodajte rendane jabuke i promešajte, pa na umerenoj temperaturi dinstajte u poklopljenoj posudi, a onda snizite temperaturu i promešajte jabuke na svakih četiri-pet minuta.
Dinstane jabuke sklonite sa ringle i poklopite posudu. Jabuke pripremite najmanje 30 minuta pre serviranja. Za karamel fil istopite šećer nasuvo, kao za karamel. Kada se istopi, polako dodajte slatku pavlaku i kuvajte dok se sav šećer ne istopi.
Ostavite da se karamel malo ohladi. Ispečene palačinke punite filom od jabuka, uvijte ih kao sarme, a preko prelijte karamelom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.