Možete ih poslužiti u svim prilikama
Foto: ShutterstockPohovane lignje odlične su kao predjelo ili za topao početak dan, ali ako imate nepozvane goste, mogu poslužiti i kao glavno jelo, a lako se spremaju.
Sastojci:
Priprema:
Lignje očistite pod mlazom hladne vode i nasecite na kolutove srednje veličine, ne bi trebalo da budu premali. Ostavite da se ocede bar 15 minuta. Nakon toga ih poslažite na salveti/ubrus i posušite te uvaljajte u brašno. Zatim umutite tri jaja pa dodati malo soli. Lignje koje ste uvaljali u brašno, deo po deo uvaljajte u jaja, ocedite i pržite u dubokoj masnoći minut sa jedne i isto toliko sa druge strane.
Pohovane lignje nakratko odložite na papir ili ubrus kako bi upile površinsku masnoću i poslužite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







