Treba vam sat vremena za pripremu
Danas vam predstavljamo recept za letnji obrok kome nećete moći da odolite, ukoliko ste ljubitelj italijanske kuhinje.
Reč je o testenini sa patlidžanom i feta sirom.
Količina sastojaka koju ćemo navesti dovoljna je za četiri porcije, a za pripremu je potrebno okvirno sat vremena, piše punkufer.hr.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U plehu za pečenje ili vatrostalnoj posudi pomešajte patlidžan, ulje (ostavite jednu kašiku), zgenječeni beli luk i origano. Začinite solju, biberom i ljutom paprikom i pecite oko 40 minuta, mešajući svakih 10, dok patlidžan ne postane izuzetno mekan.
Za to vreme u zasebnoj činiji pomešajte prezlu, preostalu kašiku ulja i četvrtinu izmrvljene fete.
Skuvajte testeninu al dente i ocedite je.
Kad je patlidžan pečen, dodajte naseckani bosiljak, limunov sok i usitnjen beli luk, posolite i pobiberite.
Kuvanu testeninu i preostalu izmrvljenu fetu prebacite u pleh za pečenje s patlidžanima i promešajte. Prelijte smesom od prezle i pecite 10-15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Pospite bosiljkom i poslužite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.