Predjelo je važan deo svake slavske trpeze, šarenoliki zalogajčići su tu da nas pripreme za sve kulinarske čarolije
Jedno od predjela kome malo ko može da odoli jesu kuvana jaja.
Što više iskoristite maštu u ukrašavanju, biće samo bogatije. Zato je recept čista igra.
Sastojci:
za dekoraciju:
Priprema:
Jaja tvrđe skuvajte, pa ih prohladite.
Oljuštite ih, pa nežno nožem presecite napola, da ne povredite formu.
Lagano izvadite žumanca, pa ih smestite u jednu činiju.
Izgnječite ih viljuškom, pa dodajte im malo majoneza i pavlake. Lagano osolite. Da biste ujednačili smesu, možete da koristite mikser.
Dobijenom smesom punite belanca i ukrašavajte ih - seckanom šunkom, rotkvicama, peršunom, prazilukom, narom... poigravajte se svim oblicima i bojama.
U deo prvobitne smese možete dodati i malo svekle ako želite crvenkasti boju, a i kašika ajvara je odlična za narandžastu.
Ređajte ih na tanjir same ili sa drugim delovima predjela, prenosi Ona.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.