Ova jednostavna poslastica će vas oduševiti
Foto: PixabayPečene jabuke u šlafroku su topao dezert koji savršeno spaja jednostavnost i nostalgiju. Svaki zalogaj miriše na domaću kuhinju, a hrskava, zlatna korica skriva sočnu, aromatičnu unutrašnjost koja oduševljava i najzahtevnije sladokusce.
Jabuke u šlafroku idealan su izbor za brz i ukusan dezert, bilo da ga pripremate vikendom za porodicu ili želite da se podsetite ukusa detinjstva. Poslužene uz šećer u prahu ili kuglu vanila sladoleda, ova jednostavna poslastica uvek izaziva osmeh i uživanje.

Jabuke oljuštite, uklonite koštice i narežite na kolutove debljine oko 1 cm. U činiji pomešajte jaje, mleko, brašno, šećer, so i cimet dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica - slične gustine kao za palačinke.
U tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri. Svaki kolut jabuke umočite u smesu i pažljivo stavite u vruće ulje. Pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa obe strane (oko 2 minuta po strani).
Vadite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće. Poslužite tople, posute šećerom u prahu ili uz kuglu sladoleda od vanile.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







