Kućna verzija čuvenih bufalo krilaca
Amerikancima su omiljeno jelo, a poslednjih godina pečena krilca obožavaju i ljudi u Srbiji. U SAD su najpoznatija Buffalo krilca (bufalo krilca).
Pripremaju se tako što se prže u ulju ili peku u rerni pošto prethodno odstoje u ljutoj marinadi od kajenskog bibera, sirćeta i topljenog maslaca.
Jedna od teorija je i ta da ih je izmislila Tereza Belisimo 1964. u jednom baru u Bufalu, u državi Njujork. Tamo se tradicionalno služe vruća krilca, sa štapićima celera i šargarepe, i umaču se u sos od plavog sira.
Ono što znamo je da će se najmlađi sigurno obradovati ovom zabavnom i ukusnom obroku, a nemojte ih terati da ih jedu priborom. Dozvoljeno je da se umaču.
Najpre napravite sos od plavog sira. U manjoj činiji viljuškom izdrobite plavi sir. Dodajte ostale sastojke. Sve dobro promešajte, stavite u frižider i prekrijte PVC folijom, te ostavite da se hladi.
Potom rastopite maslac na tihoj vatri, pa u njega dodajte sve začine, sirće i vuster sos, promešajte i sklonite sa ringle. U kesi za mariniranje (kesa sa zip zatvaračem) pomešajte krilca sa začinjenim maslacem. Sve dobro promešajte kako bi se krilca ravnomerno obložila marinadom. Ostavite ih u frižideru najmanje 60 minuta da se mariniraju.
Posle sat vremena izvadite ih i poređajte u pleh za pečenje. Na pećnici uključite gornji grejač na 220 stepeni. Posudu za pečenje stavite 10–15 cm od grejača. Krilca pecite 15 minuta sa jedne strane, okrenite ih viljuškom, a zatim ih pecite još 15 minuta sa druge strane.
Kada su gotova, uz njih servirajte umak, štapiće šargarepe uvaljane u peršun i štapiće celera.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.