Jesenji kolač sa jabukama, orasima, čokoladom i kikirikijem: Sočna poslastica iz bakine kuhinje

Recept je idealan za jesenju sezonu

27.10.2025. 09:50
  • Podeli:
bakina kuhinja 667 kolač-68ff2e98b113b.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovaj sočni kolač je pravo jesenje iznenađenje za celu porodicu. Kombinacija mirisnih jabuka i cimeta, uz dodatak griza i oraha, stvara neodoljivu harmoniju ukusa. Bez puno muke, dobićete poslasticu koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Nećemo vam otkriti sve tajne, ali jedno je sigurno - probajte, nećete se pokajati.

Potrebno je:

  • šolja od 100 gr
  • 3 jaja
  • 100 gr šećera
  • 1,5 šolja griza
  • 1 šilja ml oraha
  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja ulja (može i malo manje)
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 rendane jabuke
  • malo cimeta
  • po želji 100 gr čokolade 
  • 50 gr kikirikija
  • 1 kašika džema

Priprema:

Umutiti jaja, dodati griz i prašak za pecivo, dodati mlevene orahe, mleko i ulje, pa sve izjednačiti. Dodati rendane jabuke sa cimetom i lepo izjednačiti.

Sipati u pleh obložen pek papirom.

Peći na 200 steleni C, 45-50 minuta.

Premazati po želji jednom kašikom džema i posuti prepečenim kikirikijem. Preliti sa rastopljenom čokoladom. Može samo i prah šećerom.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()