Mnogi kažu da su bolji od lazanja
Kaneloni su jedan od omiljenih specijaliteta iz italijanske kuhinje, a najviše podsećaju na lazanje. Mada, mnogi kažu da su i ukusniji od njih.
Mi vam predstavljamo recept za kaneloni sa pavlakom i pilećim mesom.
Prvo na maslacu propržite brašno. Onda lepo posolite, pobiberite, sipajte pileći bujon, a dodajte i iseckani proprženu patlidžan i pavlaku za kuvanje. Posle toga mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
Ringlu upalite ne na više od trojke i sve vreme mešajte dok se lepo ne zgusne.
Kada sklonite sa ringle, sipajte malo belog vina i dodajte iseckanu piletinu. Posle sve to lepo promešajte.
Tom smesom napunite kanelone i onda poređajte ih u već podmazan pleh. Posle ih prekrijte sosom i pospite dosta parmezana preko njih.
Kada ih ubacite u rernu prekrijte ih aluminijumskom folijom, nakon čega bi trebalo da ih pečete na 180 stepeni oko 40-45 minuta.
Posle toga skinite foliju da se malo zapeku i ostavite ih još 10-ak minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.