Gotov je za jedan i po sat
Foto: Bakina kuhinjaIz bakine kuhinje vam donosimo recept za gulaš.

Na ulju ili masti ispržiti crni luk, da postane staklast, 15 minuta, pa dodati na sitne kockice papriku, ne sipati vodu. Pa još 15 minuta dinstati.
Dodati na kocke meso, lovorov list i nekoliko zrna bibera, malo bujona ili vode. Poklopiti i dinstati na tihoj vatri, oko 20 min bez mešanja, samo protresti.
Sipati opet malo bujona pa krčkati još, povremeno dolivajući bujon. Blago promešati. Krčkati još 20 minuta. Dodati mlevenu papriku i tucanu. Pred kraj dodati seckan peršun, tri čena sitno belog luka i punu kašiku pire paradajza.
Dodati so i biber. Poklopiti da tečnost ispari. Gulaš bi trebao da bude gotov za jedan i po sat ukoliko je meso mlado i dva sata ako je meso malo starije.
Probati na ukus ako treba još malo posoliti. Servitati uz kuvanu testeniu. Prijatno.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







