Energetska bomba za početak dana
Iz bakine kuhinje vam donosimo kačamak sa čvarcima i suvom slaninicom.
Staviti u šerpu vodu, posoliti, pa kad provri polako dodavati brašno i celo vreme mešati na tihoj vatri.
Kačamak peći oko 4-5 minuta.
U činiju staviti kajmak ili pavlaku pa rasporediti po dnu. U tiganju ispržiti seckanu slaninu.
Kad se slanina isprži da bude reš, dodati čvarke da se ugreju i skloniti. Preko pavlake hvatati varjačom kačamak i viljuškom skidati manje komade kačamaka.
Polako rasporediti prženu slaninu i čvarke. Preko rasporediti izmrvljen sir, može malo i kiselog mleka. Ko mu može odoleti?
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.