Kada jednom probate, ješćete ovo jelo svakog dana: Savršena kombinacija krompira, pavlake i šunke

Topi se u ustima

02.02.2024. 08:51
  • Podeli:
baka-65bc9d5ce52c7.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas donosimo recept iz bakine kuhinje za sve ljubitelje krompira, jednostavan i jeftin.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 2 jaja
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g sira
  • 100 g šunkarice
  • so
  • origano
  • 1 čen belog luka
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • malo ulja
  • mleveni biber

Priprema:

Krompir obariti, pa ga iseći na kolutove. Tepsiju podmazati uljem, pa pola poređati u podmazan pleh. Posoliti, a u činiju razmutiti jaja, dodati pavlaku, beli luk, mleveni biber,origano i so.

Pola krompira poređati u pleh, pa preko štapiće poređati i šunkaricu i sir, pa staviti pola rendanog kačkavalja. 

Drugu polovinu staviti u pavlaku.

Sipati pola jaja sa pavlakom preko krompira, pa opet krompir, šunka i sir, preliti ostatkom preliva pavlake. Izravnati. Peći na 220 stepeni 30-35 minuta. Služiti toplo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()