Ovi trikovi će vam pomoći
Kuvari se uvek trude da omekšaju džigericu, kako bi bila sočnija i ukusnija. Čak i ako nemate uobičajene sastojke u koje se potapa, ovi trikovi će vam pomoći.
Uobičajeni načini da se džigerica omekša i samim time bude ukusnija za jelo naširoko su poznati i koriste ih svi kuvari. Uobičajeno je da se džigerica posipa sodom bikarbonom, potapa u mleko, kao i u sirće.
Možete da izaberete bilo koji od ovih načina, ali postoji i nekoliko trikova za koje možda niste znali. Još jedan način da džigerica bude mekana i sočna jeste ako ostavite da se marinira u kiseloj vodi.
1. Da li će džigerica ispasti mekana zavisi u velikoj meri od načina odmrzavanja. Poenta je da treba polako da se odmrzava, na donjoj polici frižidera.
2. Potrebno je da je isečete na velike komade. Ako je isečete na suviše sitne komadiće, pustiće sav sok i samim tim će biti tvrda.
3. Prilikom prženja džigerica se mora često okretati ili mešati. Možda će vam biti interesantno da spremite džigericu bez kapi ulja i bez potapanja u mleko. Takođe, ne treba da je pržite na jakoj vatri.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.