Priprema se za desetak minuta
Napravite ukusnu pitu sa jabukama bez glutena koristeći ovsene pahuljice. Savršen je dezert za hladnije mesece, serviran sa slatkom pavlakom, ili sladoledom. Za ovaj slatkiš vam treba svega desetak minuta za pripremu, a ono što je nabolje od svega je što ćete moći da uživate u njemu bez griže saveti jer ne sadrži ni gluten ni jaja. U toku kišnih i hladnih dana koji nam dolaze, možete da dodate malo toplote domu uz miris jabuka i cimeta.
Pored toga, ovu poslasticu uz manju modifikaciju putera margarinom i odabirom veganskog sladoleda, možete spremiti u toku posta i obezediti sebi, ali i celoj porodici, ukusnu užinu uz čaj ili kafu.
Zagrejte rernu na 190C/170C i uključite ventilator. Stavite jabuku, začin i šećer u šerpu sa 2 kašike vode. Pokrijte i lagano kuvajte 5 minuta dok jabuke ne omekšaju, a zatim prebacite u posudu za pečenje.
U međuvremenu, umešajte puter u brašno, pa dodajte lagano muskovado šećer, ovsene pahuljice i prstohvat soli. Smesu ravnomerno pospite preko jabuka.
Stavite posudu na pleh i pecite 35-40 minuta dok vrh ne porumeni, a jabuke ne omekšaju. Ostavite da se ohladi 5 minuta pre nego što poslužite sa sladoledom ili slatkom pavlakom, prenosi Zadovoljna.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.