Savršen ukus
Kako ispeći tunu na tavi da bude savršena? Obavezno koristite telefonski tiganj za koju se hrana ne lepi.
Ako volite sočan, ružičasti tuna file, ovaj video u nastavku je za vas.
Naravno, dobro zagrejan tiganj od drugih materijala takođe može poslužiti, ali ako nekome tačka idealne zagrejanosti promakne, provešće ručak stružući zalepljenu hranu sa istog tog tiganja. Zato je ovaj teflonski najbolji izbor.
U tiganj uspite malo ulja, koje god želite. Zagrejte kao kad pržite bilo koje meso - ne želimo da se dimi, ali ni da bude mlako.
Potom u tiganj stavite file tune i pržite minut s jedne i minut s druge strane na srednje jakoj vatri.
Izvadite tunu iz tiganja, pustite malo na dasci za rezanje da se odmori, pa nasecite. Poslužite uz sos i dodatke po želji.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.