Kako se pravilno kuva belo meso? Da bi ostalo sočno i ružičasto, potrebno je da ubacite ovu namirnicu

Nikako nemojte koristiti crni, beli ili mladi luk, već obavezno onaj crveni, odnosno ljubičasti

09.04.2024. 09:45
  • Podeli:
shutterstock_18785662 piletina, belo meseo-6509c492940cc.webp Foto: shutterstock

Pileće belo meso je mnogima omiljeno, a pored toga što je preukusno, ono je i izuzetno zdravo i nemasno, pa je čest izbor i onih koji paze na ishranu.

Takođe, prepuno je proteina i pomaže telu da izgradi mišiće, a niska kaloričnost utiče na smanjenje telesne mase. Dakle, ono je idealan izbor za obrok.

Međutim, način pripreme umnogome utiče na to koliko će belo meso biti mekano, a kuvano često ume da postane bezukusno ili suvo.

Iskusne domaćice znaju šta je potrebno da urade da bi ono bilo sočno i ružičasto, a tajna je u jednom dodatnom sastojku.

Naime, verovali ili ne, ali radi se o luku. I to ne crnom, belom ili mladom, već o crveno/ljubičastom luku.

Šta je potrebno da uradite?

Kada voda bude proključala, dodajte crveni luk koji ste prethodno isekli na polovine ili četvrtine. Nikako ne skidajte ljusku, već ga ubacite u ključalu vodu sa sve ljuskom.

Pored toga što će, i nakon kuvanja, belo meso ostati mekano i sočno, ostaće i ružičasto.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()