Oduševićete se
Foto: Shutterstock"Hot Chocolate Cake" o kojoj mnogi pričaju – neodoljiva poslastica koja je već nedeljama prisutna na društvenim mrežama, a koja je idealna za trpezu, opuštanje i druženje u predstojećim praznicima.
Dok se polako zahuktavaju pripreme za prazničnu trpezu, kuhinje već mirišu na prve probne poslastice, začine i sezonske specijalitete koje ćemo ove zime poslužiti uz druženja, porodične večere i opuštena nedeljna popodneva.
U potrazi za inspiracijom već prirodno posežemo za društvenim mrežama, gde se trendovi menjaju brže nego što stignemo da zapišemo recept, a upravo tamo ovih nedelja dominiraju deserti koji spajaju nostalgiju s modernim pristupom.
Među njima se jasno istakla jedna torta o kojoj mnogi pričaju: nežna, bogata i neodoljivo čokoladna – Hot Chocolate Cake.
Ovaj desert svoju popularnost duguje tome što precizno hvata suštinu zime: toplinu, kremastost i osećaj utehe koji asocira na šolju tople čokolade nakon hladnog dana.
Reč je o torti koja izaziva znatiželju već na prvi pogled, a svojom mekom strukturom i intenzivnim ukusom opravdava svu pažnju koju je dobila na TikToku i drugim platformama.
Pa, ako i vi ovih dana tražite nešto posebno za svoje praznično druženje; nešto što će izgledati impresivno, a ukusom pružiti upravo onaj zimski, prijatan doživljaj, u nastavku donosimo recept koji će vas sigurno motivisati na to da je pripremite.
Za početak pripremite kalup za tortu, lagano ga premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi pomešajte sve suve sastojke: brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi umutite jaja, ulje i mleko, pa dobijenu smesu lagano sipajte u suve sastojke. Mešajte dok se sve ne sjedini, a zatim dodajte vanilu i vruću vodu, koja će testo učiniti posebno sočnim. Smesu sipajte u kalup i pecite dok čačkalica ne izađe suva. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi.
Za fil zagrejte slatku pavlaku do laganog vrenja, sklonite s vatre i ubacite naseckanu čokoladu te maslac. Mešajte dok se ne pretvori u gladak i sjajan krem. Kada se filu temperatura spusti, ostavite ga kratko u frižideru da lagano očvrsne, a zatim ga izmiksujte kako biste dobili laganu i prozračnu teksturu musa. Ako želite fotogenični utisak tople čokolade, otopite mančmelou s malo mleka, tek toliko da smesu postane lako namazati.
Kada je biskvit potpuno hladan, presecite ga na dva ili tri sloja, pa svaki premažite čokoladnim filom. Po vrhu rasporedite rastopljeni mančmelou ili ga nežno razmažite u nepravilnim oblačićima, kako bi izgledao poput rastopljenih mančmeloua s vrha šolje tople čokolade. Tortu zatim ohladite kako bi se slojevi spojili i kako bi ukus postao još puniji.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







