Ima li lepšeg početka dana od slasnih kiflica
Ako volite kiflice, u nastavku pročitajte odličan recept za one punjene kulenom i sirom.
Za testo:
Za punjenje
Premaz
Kvasac i šećer pomešajte s 200 ml toplog mleka pa ostavite desetak minuta da se zapeni.
U glatko brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, so, mleko, prašak za pecivo i suncokretovo ulje. Zamesite testo i dodajte još brašna ako je potrebno.
Kad ste zamesili glatko testo, ostavite ga oko 45 minuta na toplom mestu i bez promaje da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
Razvaljajte na oko centimetar debelo i režite trouglove koje ćete puniti sirom i kulenom, prenosi Index.
Zarolajte u kiflice.
Kad oblikujete kiflice, stavite ih razmaknute na lim za pečenje i ostavite da se dižu oko pola sata. Pre toga upalite rerun da se grejee na 200 stepeni.
Žumance pomešajte s jednom kašikom mleka i premažite dignute kiflice, posipajte s malo susama i stavite peći oko 25 minuta.
Vreme pečenja zavisi i od toga koliko ste velike kiflice napravili, tako da će 25 minuta biti dovoljno za one koje su vam veličine dlana.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.