Kikiriki puter sa medom: Trajaće i do šest meseci, a ješće te ga bukvalno uz sve

Ako ste ljubitelj slatkih, orašastih i kremastih namaza, kikiriki puter s medom je prava stvar za vas

14.11.2024. 21:52
  • Podeli:
Kikiriki puter 3-640b18355b78b.webp Foto: Pixabay

Sa samo nekoliko sastojaka, možete pripremiti svoj domaći kikiriki puter koji će obogatiti svaki obrok, bilo da ga mažete na tost, dodajete u smuti ili konzumirate na neki drugi način.

Sastojci:

  • 6 šolja pečenog kikirikija
  • 1/4 šolje meda
  • 1/4 šolje kokosovog ulja ili nekog drugog biljnog ulja po izboru

Priprema:

Kikiriki stavite u blender i blendajte ga dok ne postane sitno usitnjen. Nakon toga u blender dodajte med.

Nastavite da blendate smesu dok se kikiriki ne spoji s medom i masa postane glatka i kremasta, a zatim dodajte kokosovo ulje. Ukoliko je smesa previše gusta, slobodno dodajte još malo ulja dok ne postignete željenu gustinu.

Kada dobijete kompaktnu i kremastu masu, prebacite kikiriki puter s medom u teglu ili neku drugu posudu za čuvanje.

Kikiriki puter s medom možete čuvati do četiri nedelje, pod uslovom da ga držite na hladnom, suvom mestu. Namaz takođe, možete da stavite u staklenu teglu i tako ga čuvate u zamrzivaču do šest meseci.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()