Jednostavno pripremljeno, savršeno servirano
Paprika somborka, kisela pavlaka i so - sastojci koji čine ovo jelo posebnim.
Priprema paprika u pavlaci zahteva malo strpljenja, ali rezultat će vas oduševiti. Pogledajmo kako se ovaj recept priprema.
Paprike dobro operite, očistite od semenki i osušite ih.
U svaku papriku sipajte pola kašičice soli, ravnomerno rasporedite so po zidovima paprike. Poređajte paprike tako da otvor bude okrenut prema gore i ostavite ih da prenoće.
Ujutru, okrenite paprike kako biste omogućili izlazak tečnosti koju su paprike pustile tokom noći, i ostavite ih da se osuše još sat vremena.
Dok se paprike suše, umutite pavlaku sa tri kašike soli.
Kada su paprike dovoljno oceđene, svaku od njih napunite pripremljenom pavlakom.
Posudu u kojoj ćete ređati paprike (možete koristiti i kantice od pavlake), premažite slojem pavlake.
Zatim, ređajte punjene paprike jednu do druge i blago ih pritisnite kako bi ostale čvrsto postavljene.
Nakon što ste ređali jedan red, premažite paprike još jednim slojem pavlake i nastavite sa ređanjem. Završite sa slojem pavlake na vrhu.
Stavite posudu sa pripremljenim paprikama u frižider i ostavite ih da odleže. Nakon 7-8 dana, možete uživati u ovoj predivnoj salati koja će vas oduševiti svojim ukusom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.