Kolač nastao greškom: Danas je svetska senzacija, a pravi se brzo i lako

Rapsodija ukusa

06.09.2024. 13:47
  • Podeli:
Youtube printscreen, super recepti 1-66dae1c292dcc.webp Foto: Youtube printscreen, Super recepti

Prva pomisao kad vidite ovaj kolač je da je izgoreo, ali varate se. Ovo je definitivno najukusniji kolač koji ćete probati.

Iako izgledom nije primamljiv, obavezno ga probajte jer ćete se oduševiti.

San Sebastian Cheesecake je napravljen slučajno, greškom učenika u baru La Vina u Španiji, prenosi objektiv.rs. Učenik je slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač potamneo, kao da je izgoreo, a unutra je ostao kremast.

Poslužili su ga kao novi kolač u baru, gosti su bili oduševljeni pa je od tada prava senzacija.

Potrebno:

  • 500 gr mascarpone sira
  • 200 gr kremastog sira
  • 75 gr šećera
  • 75 gr smeđeg secera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 400 ml slatke pavlake
  • 20 gr brašna

Priprema:

  1. U posudi sjediniti mascarpone sir, krem sir, šećer, smeđi šećer i vanilin šećer tako da dobijemo kremastu smesu.
  2. Dodati jaja i sjediniti.
  3. Dodati slatku pavlaku i sjediniti i na kraju dodati brasno i sve fino sjediniti.
  4. Smesu izliti u kalup (20 cm) obložen papirom za pečenje.
  5. Peći 45 min. na 220 stepeni
  6. Nakon pečenja kolač je još uvek tečan, ostaviti ga u frižideru preko noći.
  7. Možete ga poslužiti samog ili ga preliti medom, pekmezom, čokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci.
  • Podeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()