Kolač sa makom i višnjama: Mekan kao duša - budi sva čula

Obožavaćete ga

25.11.2024. 14:50
  • Podeli:
shutterstock_ kolač sa makom i višnjama-674472f1cef35.webp Foto: Shutterstock

Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 300 g višanja
  • 200 g mlevenog maka
  • 2 šolje (200 ml) brašna
  • 1,5 šolja šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

Izvadite koštice iz višanja i dobro ih ocedite, pa ih pospite sa malo brašna i promešajte. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći. Sipajte ulje i jogurt u izmešajte. Dodajte pomešane brašno, mak i prašak za pecivo. Izmešajte kašikom, sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok kolač ne bude polupečen. Tada odozgo rasporedite višnje i vratite u rernu dok kolač ne dobije zlatnosmeđu boju. Čačkalicom probajte da li je pečen unutra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()