Kolač, torta ili pita - kako god da je nazovete, nova poslastica iz bakine kuhinje tera vodu na usta

Uz pomešanu mlevenu plazmu i voće, i malo rada sa rernom, napravićete malo čudo u kuhinji

30.06.2024. 11:09
  • Podeli:
plazma - foto bakina kuhinja-66811fefc790f.webp Foto: Bakina kuhinja

Ako želite da napravite izvanrednu poslasticu, a da vam to ne oduzme vremena, iz bakine kuhinje stiže recept koji će vas oduševiti - uz pomešanu mlevenu plazmu i voće, i malo rada sa rernom, napravićete đakoniju koja je po svačijem ukusu.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja ulja
  • 2 šolje mlevene plazme
  • 1 šolja brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 čaše mleka
  • 3 kajsije na kockice
  • 1 šljiva na kockice
  • cimet

* mere šolja od 80 ml

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo. Ubaciti plazmu. ulje, mleko i cimet.

Dodati voće po želji, iseckano na kockice. Sve polako izjednačiti i sipati u jedan kalup (ili dva manja) obložen pek papirom. 

Peći na 200 stepeni Celzijusovih 50 minuta. Prohladiti i posuti prah šećerom sa aromom vanile. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()