Recept iz bakine kuhinje, naravno
Ako ste ljubitelj deserta koji oduševljavaju svojom kremastom teksturom i bogatim ukusom, onda je ovaj slatkiš iz bakine kuhinje prava poslastica za vas.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, ubaciti jogurt, suvo grožđe i mak. Sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, pa sipati pola testa.
Nabacati džem po kašičicu svuda po testu i prekriti ostatkom testa. Poravnati. Peći na 200 stepeni 20 minuta, pa smanjiti na 160 stepeni i peći ukupno 50 minuta da lepo zarumeni.
Pečen kolač posuti prah šećerom ili preliti rastopljenom čokoladom. Seći potpuno ohlađen.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.