Kolač za sve prilike: Jednom kada ga napravite, zaboravićete ostale recepte

Recept iz bakine kuhinje, naravno

26.02.2024. 09:01
  • Podeli:
kolač baka-65dc455d828af.webp Foto: Bakina kuhinja

Ako ste ljubitelj deserta koji oduševljavaju svojom kremastom teksturom i bogatim ukusom, onda je ovaj slatkiš iz bakine kuhinje prava poslastica za vas.

Sastojci: 

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jogurta od 180 ml
  • 100 g suvog groždja potopljenog u rum
  • 2 kašike džema ili krema
  • 100 g maka

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, ubaciti jogurt, suvo grožđe i mak. Sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, pa sipati pola testa. 

Nabacati džem po kašičicu svuda po testu i prekriti ostatkom testa. Poravnati. Peći na 200 stepeni 20 minuta, pa smanjiti na 160 stepeni i peći ukupno 50 minuta da lepo zarumeni.

Pečen kolač posuti prah šećerom ili preliti rastopljenom čokoladom. Seći potpuno ohlađen.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()