Na prvi pogled podseća na klasičan omlet, ali zapravo je još ukusnije
Fritata je italijansko jelo koje podseća na omlet ili kajganu, ali se od njih i razlikuje utoliko što, osim obaveznih jaja, u njega možete da dodate bukvalno sve što imate u frižideru i špajzu.
Ovo jelo je idealno za doručak, ali se sve više pravi za ručak ili za večeru.
Prednost je u tome što se pravi brzo i lako, bez prljanja mnogo sudova. Ako ste ljubitelj jaja, ovaj recept ćete obožavati.
Na tiganju propržite naseckanu šunku, paprike, prazilukm šampinjone i začine na maslinovom ulju.
Jaja sa mlekom umutite u činiji, pa kada šunka i površe porumene ulijte i jaja i pecite na tihoj vatri bez mešanja.
Narendajte sir preko jaja i dopustite smesi da naraste kako se bude pekla, ali i da se sir rastopi.
Kada jaja postanu zlatno žuta i sir rastopljen sklonite sa vatre svoj doručak i isecite ga u obliku pice, odnosno na truglove.
Možete ga služiti uz jogurt ili hladno kiselo mleko i uživati u ukusnom obroku prepunom proteina.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.