Kombinacija tunjevine, aromatične pečurke i hrskavog pirinča: Malo drugačija posna sarma

Ukusna alternativa klasičnoj sarmi dolazi u obliku ove originalne posne verzije

29.11.2023. 14:33
  • Podeli:
cabbage-rolls-g5e103644b_1920 sarma Pixabay-639c757a0c896.webp Foto: Pixabay

Ova jedinstvena posna sarma obećava da će osvojiti vaše nepce na prvi zalogaj. 

Saznajte kako da sa lakoćom pripremite ovo ukusno jelo, u kojem se tradicionalni sastojci zamjenjuju neodoljivom kombinacijom morskih i kopnenih ukusa.

Sastojci:

  • 2 crna luka
  • 1 praziluk
  • 1 šargarepa
  • 200 g pirinča
  • 100 g pečuraka
  • 400 g tunjevine
  • kiseli kupus

Za preliv:

  • 1 kašičica slatke paprike
  • 3 čena belog luka
  • voda

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk i praziluk, pa ih propržite na ulju. Dodajte seckanu šargarepu i pečurke, posolite i promešajte.

Dodajte opran pirinač i dobro promešajte. Začinite po ukusu, a zatim dodajte proceđenu tunjevinu. Promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine.

Uzmite listove kiselog kupusa, operite ih, stavite nadev i urolajte.

Ređajte u nauljenu tepsiju.

Pripremite preliv od pomešanog mlevenog belog luka, vode i slatke paprike, pa prelijte preko sarmi.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()