Pravi gastronomski užitak
Posna pita sa pečurkama i prazilukom je savršeno ukusno i jednostavno jelo za sve one koji poste ili traže lagan, ali hranljiv obrok.
Kombinacija sočnih pečuraka i aromatičnog praziluka u hrskavom testu čini ovu pitu pravim gastronomskim užitkom.
Na ulju propržiti seckan praziluk, pa dodati na listiće isečene šampinjone. Pred kraj dodati spanać koji može biti malo baren i isečen.
Dodati seckan beli luk i suvi začin. Sve izjednačiti.
Prvu koru premazati nadevom, na nju staviti koru premazanu ajvarom, pa preko nje ponovo koru sa nadevom. Tako kore uvijajte u rolate i ređajte u podmazan pleh.
Rolnice peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 50 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.