Torta koja se priprema bez jaja i pečenja
Markiza spada u najpoznatije torte, a domaćice uglavnom baš nju, među prvima, nauče da pripremaju, jer je vrlo jednostavna.
S obzirom na to da se za nju koriste piškote - nema pečenja, a ni fil se ne kuva. Jednostavnije ne može!
Predlažemo da isprobate novogodišnju markizu, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a deca će je obožavati. Priprema se od dva fila - crnog i belog i bez jaja.
Da bi više podsećala na novogodišnje praznike, ukrasite je na kraju brusnicom i nanom, ili kako god već vi želite, a naravno, uživajte u ukusu koji je zaista jedinstven.
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte u posudu u kojoj ste umutili krem sir sa šećerom u prahu i vanilom. Sve lagano sjedinite, a zatim smesu podelite na dva jednaka dela. U jedan deo sipajte nutelu i promešajte, a zatim krem sipajte u špric za kolače. Uzmite okrugli kalup i poređajte piškote koje ste prethodno umočili u mleko (po dnu i ivicama). Zatim po ivici, u krug, sipajte beli fil. Unutar tog kruga sipajte crni fil isto kao beli, zatim opet beli i crni. Sve ponovite, samo sada počnite sa crnim filom u krug preko belog. Tako uradite dok ne potrošite (ostavite malo od oba fila za ukrašavanje), a poslednji sloj treba da bude čokoladni ceo i poravnajte. Stavite u frižider na sat vremena. Ukrasite kao da pravite puslice i na par mesta stavite brusnice i nanu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.