Krem čorba sa parmezanom: Okrepiće vas očas posla

Ukus Italije u vrućem tanjiru

28.03.2023. 20:42
  • Podeli:
Krem čorba  (2)-641c5b53b2d6b.webp Foto: Pixabay

Donosimo recept za malo drugačiju čorbu koja će vas okrepiti i probuditi sva vaša čula.

Potrebno je

- 3 kuvana krompira

- 50 g margarina

- 20 g brašna

- 700 ml mleka

- 9 čenova belog luka

- 30 g parmezana

- so, biber

- muskatni orah

- malo ulja

Priprema

U šerpi na umerenoj temperaturi otopite margarin, zatim dodajte brašno i mešajte otprilike jedan minut, dok se ne zgusne, ali bez grudvica.

Sipajte mleko, mešajte dok smesa ne počne da ključa. Sklonite sa ringle, začinite po ukusu, dodajte krompir i beli luk prethodno propržen na malo ulja i ručnim blenderom sve ispasirajte. 

Na kraju dodajte rendani parmezan i promešajte. Čorba će biti izuzetno gusta, pa ukoliko želite ređu dodajte još mleka. 

Služite dok je topla.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()