Jednostavan, ukusan i lagan obrok koji će vam prijati na visokim temperaturama
Velike vrućine nisu baš vreme kada bi trebalo da jedemo tešku, jaku i masnu hranu. Zato je tokom leta najbolje pripremati sveže salata, supe i čorbe, kao i jela od povrća.
Krem supa sa šampinjonima i tikvicama, za koju vam donosimo recept je upravo jedno od takvih jela.
Na maslinovom ulju propržite seckani crni luk. Kada se zacakli, dodajte seckani beli luk i zagrejte dok ne zamiriše.
Zatim dodati šargarepu i praziluk isečen na kolutove, a krompir na kockice. Dinstajte dok povrće malo ne omekša.
Dodajte tikvice isečene na kolutove i sve zajedno dinstajte oko 10 minuta. Za to vreme na maslacu pržite pečurke isečene na kolutiće dok se ne osuše i malo porumene.
Povrće prelijte vodom. Posolite, dodajte suvi biljni začin, pileću kocku i pržene šampinjone. Kuvajte oko 30 minuta, ili dok povrće ne omekša, pa umutite štapnim mikserom.
U supu dodajte biber, seckani peršun i pavlaku za kuvanje. Dovoljno je samo da proključa.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.