Kremasti krompir - recept prste da poližeš

Ideja za prilog nam uvek nedostaje. Uglavnom se vrtimo oko jednih te istih, pa je svako osveženje dobrodošlo

11.02.2023. 13:48
  • Podeli:
Kremasti krompir (1)-63d7dd45bae72.webp Foto: Pixabay

Ukoliko i vi često imate dilemu koji prilog poslužiti uz meso, donosimo vam idealan predlog za to. 

U pitanju je kremasti krompir, koji se topi u ustima.

Potrebno

  • 600 g krompira
  • 150 g mesnate slanine
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 350 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • 50 ml mleka
  • 1 kašičica biozačina
  • so, biber
  • 100 g kačkavalja

Priprema

Krompir operite, oljuštite, isecite na tanke šnite i obarite u slanoj vodi pazeći da se ne raspadne. 

Na ulju propržite sitno seckani crni luk, te dodajte seckanu slaninu i protisnut beli luk. Ulijte pavlaku i mleko, pa začinite. 

Dodajte obaren krompir i pažljivo promešajte. 

Sipajte u jednu ili više vatrostalnih posuda, pospite rendanim sirom i poklopite ili stavite foliju. 

Pecite 30 minuta na 200 stepeni, otklopite i dopecite još 30 minuta na 180 stepeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()